False Reality - Melodic Death Metal from Transylvania

Capitolul III - Prezent

Fiind totuÅŸi la un nou început de drum, False Reality a preferat să petreacă mai mult timp în sala de repetiÅ£ii, compunând ÅŸi dezvoltând relaÅ£iile muzicale între membri, astfel că apariÅ£iile live au fost destul de puÅ£ine: în BraÅŸov, BucureÅŸti, PloieÈ™ti, RâÅŸnov ÅŸi Turnu Măgurele. Beneficiind de data aceasta de o sală de repetiÅ£ii stabilă (multe mulÅ£umiri lui Cocu Marian È™i lui Fritz), au început să apară ÅŸi piesele noi: Requiem into Darkness, The Silence Within, Rih al Khamsin, Dear Friend, End of Eternity.

În data de 30 august 2013, False Reality a participat la cel mai mare eveniment din istoria sa, ÅŸi anume prima ediÈ›ie a Rockstadt Extreme Fest, festival metal organizat la RâÅŸnov, unde a împărÅ£it scena cu Gojira, Napalm Death, Carach Angren ÅŸi multe alte trupe.

De asemenea, un alt moment important l-a reprezentat concertul susÈ›inut în compania trupei Arkona, în data de 5 iunie 2014, în clubul Rockstadt din BraÈ™ov.

Toamna lui 2014 reprezintă un moment important pentru False Reality, trupa începând înregistrările pentru primul LP din istoria sa, material care se preconizează a fi lansat în toamna anului 2016. Mai mult, activitatea nu s-a oprit aici, trupa alăturându-se concertelor de promovare al albumului "Desolate Ways" al trupei Kistvaen din oraÈ™ele PloieÈ™ti, Bacău, Suceava È™i BraÈ™ov, împreună cu Hteththemeth È™i Tanin. De asmenea, în 31 mai 2015 trupa a susÈ›inut un recital în cadrul Revolution Fest TimiÈ™oara.

Tot în anul 2015 a început È™i colaborarea între False Reality È™i Anglo-Saxon Booking Agency, agenÈ›ie cu o unică È™i temerară abordare prin prisma viziunii lui Graham Robinson, britanic stabilit în România.

În primăvara lui 2016, label-ul transilvănean LOUD RAGE MUSIC a contactat False Reality, discuÈ›iile concretizându-se într-o înÈ›elegere pentru lansarea viitorului album al False Reality, "End of Eternity".

Luna august 2016 a însemnat È™i despărÈ›irea de Radu, care a decis să părăsească trupa, în locul lui fiind cooptat Marc, care devine astfel al treilea bassist din istoria trupei.

Data de 26 Octombrie 2016 va rămâne una de referință pentru False Reality, fiind data oficială de lansare online a primului LP din istorie, "End of Eternity", sub Loud Rage Music, după aproape 18 ani de la înfiinÈ›area trupei. Urmează concerte de promovare a materialului în mai multe oraÈ™e din România, începând cu luna ianuarie 2017.

După primele două concerte de promovare ale albumului, în Târgu-MureÈ™ È™i în Cluj-Napoca, Marc Spedalska părăseÈ™te È™i el False Reality, datorită muncii, el fiind începând cu luna ianuarie medic rezident neurolog în Cluj-Napoca. Astfel, Radu "Snuff" Constantinescu ajunge noul bassist al False Reality, acesta luând È™i el parte la concertele din Târgu-MureÈ™ È™i Cluj-Napoca, unde a cântat câte trei piese: "Confused Sunset", "Escape from Doom" È™i "Andromeda - Journey to the Stars".

Au urmat alte concerte în cu luna martie, în BucureÈ™ti, Buzău, TârgoviÈ™te È™i ConstanÈ›a, ultimele ale lui Vlad cu False Reality, acesta plecând din È›ară la începutul lui Aprilie 2017. Cea care i-a luat locul este Judit Toth, pianistă È™i profesoară de muzică, care a avut prima apariÈ›ie live cu False Reality în luna iunie 2017.

În primăvara anului 2018 are loc reunirea cu Cătălin Bota, membru fondator False Reality È™i bassistul din prima perioadă de activitate, care s-a întors în componenÈ›a trupei în urma deciziei lui Radu de a părăsi trupa, fiind concentrat pe alte proiecte muzicale. Schimbările nu s-au oprit aici, însă. Din cauza unor probleme personale È™i a programului foarte aglomerat al mai multor membri, trupa a intrat într-o perioadă în care activitatea s-a redus la câteva repetiÈ›ii, È™i nici acestea în formulă completă. Astfel, în toamna lui 2019, CodruÈ› Costea a decis să părăsească trupa, din cauza lipsei timpului necesar pentru bunul mers al  trupei, el fiind implicat È™i în alte proiecte muzicale È™i artistice, având È™i mai multe locuri de muncă, dar cel mai important, fiindu-i necesar mai mult timp pentru familie. Astfel, Alexandru Stănică a devenit noul toboÈ™ar al trupei.

Pandemia de Covid-19 a dat peste cap planurile trupei privind concertele, dar au reuÈ™it revenirea pe scenă în anul 2021, la Arad, în cadrul Flex Fest, iar în 2022, pe scena din Rockstadt (BraÈ™ov), au prezentat prima piesă nouă compusă după lansarea materialului "End of Eternity", intitulată "The Memory of Time".

Dorim să mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi de-a lungul anilor şi fără de care False Reality nu ar mai exista acum:

FOÅžTI MEMBRI


- Marius Moga - R.I.P. - chitară
- Cristian Tîrsan (Primaru) - tobe
- Adrian Irimie - tobe ÅŸi clape
- Alexandru Iuga - chitară
- Alex Berekmeri (Åžubi) - tobe
- George BratoÅŸin (Shitgrinder) - tobe
- Adina Răducanu - clape
- Mihai PuÅŸcaÅŸu (Herod) - tobe
- Radu Grosu - chitară bass
- Marc Spedalska – chitară bas
- Vlad Amariei – clape
- Radu Constantinescu (Snuff) – chitară bas
- CodruÈ› Costea - tobe

COLABORATORI

- Mihai Ceahoreanu (Nakros Black) - voce - Virgin's Curse
- Tică - voce - Dear Friend
- Mihaela Bănuţă - versuri - Virgin's Curse
- Andra Radu - versuri - Escape from Doom