False Reality - Melodic Death Metal from Transylvania

Capitolul III - Prezent

Fiind totuşi la un nou început de drum, False Reality a preferat să petreacă mai mult timp în sala de repetiţii, compunând şi dezvoltând relaţiile muzicale între membri, astfel că apariţiile live au fost destul de puţine: în Braşov, Bucureşti, Ploiești, Râşnov şi Turnu Măgurele. Beneficiind de data aceasta de o sală de repetiţii stabilă (multe mulţumiri lui Cocu Marian și lui Fritz), au început să apară şi piesele noi: Requiem into Darkness, The Silence Within, Rih al Khamsin, Dear Friend, End of Eternity.

În data de 30 august 2013, False Reality a participat la cel mai mare eveniment din istoria sa, şi anume prima ediție a Rockstadt Extreme Fest, festival metal organizat la Râşnov, unde a împărţit scena cu Gojira, Napalm Death, Carach Angren şi multe alte trupe.

De asemenea, un alt moment important l-a reprezentat concertul susținut în compania trupei Arkona, în data de 5 iunie 2014, în clubul Rockstadt din Brașov.

Toamna lui 2014 reprezintă un moment important pentru False Reality, trupa începând înregistrările pentru primul LP din istoria sa, material care se preconizează a fi lansat în toamna anului 2016. Mai mult, activitatea nu s-a oprit aici, trupa alăturându-se concertelor de promovare al albumului "Desolate Ways" al trupei Kistvaen din orașele Ploiești, Bacău, Suceava și Brașov, împreună cu Hteththemeth și Tanin. De asmenea, în 31 mai 2015 trupa a susținut un recital în cadrul Revolution Fest Timișoara.

Tot în anul 2015 a început și colaborarea între False Reality și Anglo-Saxon Booking Agency, agenție cu o unică și temerară abordare prin prisma viziunii lui Graham Robinson, britanic stabilit în România.

În primăvara lui 2016, label-ul transilvănean LOUD RAGE MUSIC a contactat False Reality, discuțiile concretizându-se într-o înțelegere pentru lansarea viitorului album al False Reality, "End of Eternity".

Luna august 2016 a însemnat și despărțirea de Radu, care a decis să părăsească trupa, în locul lui fiind cooptat Marc, care devine astfel al treilea bassist din istoria trupei.

Data de 26 Octombrie 2016 va rămâne una de referință pentru False Reality, fiind data oficială de lansare online a primului LP din istorie, "End of Eternity", sub Loud Rage Music, după aproape 18 ani de la înființarea trupei. Urmează concerte de promovare a materialului în mai multe orașe din România, începând cu luna ianuarie 2017.

După primele două concerte de promovare ale albumului, în Târgu-Mureș și în Cluj-Napoca, Marc Spedalska părăsește și el False Reality, datorită muncii, el fiind începând cu luna ianuarie medic rezident neurolog în Cluj-Napoca. Astfel, Radu "Snuff" Constantinescu ajunge noul bassist al False Reality, acesta luând și el parte la concertele din Târgu-Mureș și Cluj-Napoca, unde a cântat câte trei piese: "Confused Sunset", "Escape from Doom" și "Andromeda - Journey to the Stars".

Au urmat alte concerte în cu luna martie, în București, Buzău, Târgoviște și Constanța, ultimele ale lui Vlad cu False Reality, acesta plecând din țară la începutul lui Aprilie 2017. Cea care i-a luat locul este Judit Toth, pianistă și profesoară de muzică, care a avut prima apariție live cu False Reality în luna iunie 2017.

În primăvara anului 2018 are loc reunirea cu Cătălin Bota, membru fondator False Reality și bassistul din prima perioadă de activitate, care s-a întors în componența trupei în urma deciziei lui Radu de a părăsi trupa, fiind concentrat pe alte proiecte muzicale. Schimbările nu s-au oprit aici, însă. Din cauza unor probleme personale și a programului foarte aglomerat al mai multor membri, trupa a intrat într-o perioadă în care activitatea s-a redus la câteva repetiții, și nici acestea în formulă completă. Astfel, în toamna lui 2019, Codruț Costea a decis să părăsească trupa, din cauza lipsei timpului necesar pentru bunul mers al  trupei, el fiind implicat și în alte proiecte muzicale și artistice, având și mai multe locuri de muncă, dar cel mai important, fiindu-i necesar mai mult timp pentru familie. Astfel, Alexandru Stănică a devenit noul toboșar al trupei.

Pandemia de Covid-19 a dat peste cap planurile trupei privind concertele, dar au reușit revenirea pe scenă în anul 2021, la Arad, în cadrul Flex Fest, iar în 2022, pe scena din Rockstadt (Brașov), au prezentat prima piesă nouă compusă după lansarea materialului "End of Eternity", intitulată "The Memory of Time".

Dorim să mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi de-a lungul anilor şi fără de care False Reality nu ar mai exista acum:

FOŞTI MEMBRI


- Marius Moga - R.I.P. - chitară
- Cristian Tîrsan (Primaru) - tobe
- Adrian Irimie - tobe şi clape
- Alexandru Iuga - chitară
- Alex Berekmeri (Şubi) - tobe
- George Bratoşin (Shitgrinder) - tobe
- Adina Răducanu - clape
- Mihai Puşcaşu (Herod) - tobe
- Radu Grosu - chitară bass
- Marc Spedalska – chitară bas
- Vlad Amariei – clape
- Radu Constantinescu (Snuff) – chitară bas
- Codruț Costea - tobe

COLABORATORI

- Mihai Ceahoreanu (Nakros Black) - voce - Virgin's Curse
- Tică - voce - Dear Friend
- Mihaela Bănuţă - versuri - Virgin's Curse
- Andra Radu - versuri - Escape from Doom