False Reality - Melodic Death Metal from Transylvania

Biografia trupei

Fondată în decembrie 1998, False Reality a activat în underground-ul metal românesc până în primăvara anului 2003, evoluând pe atunci alături de multe alte trupe, din care unele înca activează în metalul românesc: God, Negură Bunget, Indian Fall etc. Singura apariție discografică False Reality din acea perioadă a fost EP-ul "Tales of Eternity" lansat în anul 2002, în mediul online - pe www.mp3.com, în colaborare cu Sidekick Records (Norvegia).

Anul 2003 a însemnat finalul primei părți din existența trupei, din cauza unor probleme de componență, însa cei câțiva membri rămași au încercat alături de mai mulți muzicieni revitalizarea trupei, lucru care s-a întâmplat abia după o pauză de 8 ani. False Reality a revenit pe scenă în primăvara lui 2011, cu o nouă componență, însa păstrând stilul abordat în perioada anterioară de activitate - melodic death metal.

În toamna lui 2014, trupa a început înregistrările pentru primul LP din istoria sa, "End of Eternity", care a fost lansat oficial în 26 octombrie 2016, sub label-ul Loud Rage Music.