False Reality - Melodic Death Metal from Transylvania

Biografia trupei

Fondata in decembrie 1998, False Reality a activat in underground-ul metal romanesc pana in primavara anului 2003, evoluand pe atunci alaturi de multe alte trupe, din care unele inca activeaza in metalul romanesc: God, Negura Bunget, Indian Fall etc. Singura aparitie discografica False Reality din acea perioada a fost EP-ul "Tales of Eternity" lansat in anul 2002, in mediul online - pe www.mp3.com, in colaborare cu Sidekick Records (Norvegia).


Anul 2003 a insemnat finalul primei parti din existenta trupei, din cauza unor probleme de componenta, insa cei cativa membri ramasi au incercat alaturi de mai multi muzicieni revitalizarea trupei, lucru care s-a intamplat abia dupa o pauza de 8 ani. False Reality a revenit pe scena in primavara lui 2011, cu o noua componenta, insa pastrand stilul abordat in perioada anterioara de activitate - melodic death metal.

In toamna lui 2014, trupa a inceput inregistrarile pentru primul LP din istoria sa, "End of Eternity", care a fost lansat oficial in 26 octombrie 2016, sub label-ul Loud Rage Music.